Uroš Zorman razglašen za tretjega organizatorja igre na svetu

Obiskovalci mednarodnega spletnega portala Handball Planet so določili, da si naziv najboljšega rokometaša sveta tokrat zasluži Domagoj Duvnjak.

Hrvaški organizator igre je tako na vrhu zamenjal lanskega dobitnika najprestižnejše rokometne lovorike Filipa Jicho in predlanskega junaka Laszla Nagyja.

33-letni Slovenije je po (foto: gol.dnevnik.hr-9
33-letni organizator igre slovenske reprezentance je glasovanje obiskovalcev portala Handball Planet končal med rokometno elito. (foto: gol.dnevnik.hr)

Za hrvaškega reprezentanta, ki se je na zadnjem svetovnem prvenstvu s hrvaškim grbom veselil brona, v majici nemškega Hamburga pa osvojitve lige prvakov, je skupno glasovalo 8316 rokometnih navdušencev, kar mu je skupaj z glasovi enajstčlanske žirije prineslo 35 točk. Na drugo mesto se je uvrstil desni zunanji igralec Veszprema Nagy, ki je prek spleta “pobral” kar 23.528 glasov, na tretje pa krožni napadalec Julen Aguinagalde (23 točk s strani žirije).

Med elitno enaindvajseterico izbranih se je uvrstil tudi slovenski organizator igre Uroš Zorman (Kielce), ki je v svoji kategoriji zasedel spoštovanja vredno tretje mesto. Skupaj je uspel osvojiti 3156 “navijaških src” oziroma štiri točke, na svojem igralnem mestu pa poleg Duvnjaka premoč priznal le še izjemnemu Francozu Nikoli Karabatiću.

V najboljšo sedmerico so se uvrstili še levo krilo Anders Eggert, levi zunanji Sergej Rutenka, desno krilo Hans Lindberg in vratar Arpad Šterbik.

Uroš Kotnik

Leave a Reply