Usnjena oblačila za vse priložnosti

Usnjena oblačila nikoli niso iz mode. Spretno se prilagajajo modnim trendom, zato se v omari vsake modne navdušenke najde prostor za kakšen poseben kos, ne glede na to, ali je iz pravega ali umetnega usnja (sama sem bolj pristaš umetnega).

Usnje je eno najbolj seksi in trpežnih materialov, zato je dobra investicija za vaš modni občutek in vašo denarnico! Oblačila so izjemno vsestranska in jih lahko oblečemo za vrsto različnih priložnosti. Oblecite usnjene hlače na razgovor za službo, kratke usnjene hlače na zmenek, usnjeno jakno za sproščen potep po opravkih in usnjeno obleko za na žur.

18_1 Usnje

Usnje je idealno za vse postave, saj se dobro prilagaja vsem oblikam ženskega telesa, velikim ali majhnim, vitkim ali tistim z več oblinami. Brez skrbi, prav vsaka si lahko privošči najljubše usnjeno oblačilo. To je obenem tudi dovolj trpežno in trdno, da nam nudi maksimalno oporo. Vseeno pa nekateri stili in kroji oblačil bolje pristajajo ženskam z ožjimi stegni in boki, kot so na primer popolnoma oprijete skinny hlače in kroji hlač z nižjim pasom. Za tiste z močnejšimi in bolj izrazitimi boki so čudovita izbira hlače z višjim pasom, ki lepo objemajo obline in ravno padajo proti tlom od gležnjev.

Pri usnjenih jaknah lahko dovolite svoji domišljiji prosto pot, saj izgledajo dobro skoraj na vsaki postavi. Če ne želite pritegniti preveč pozornosti na predel trebuha, se izognite kratkim jaknam in usnjenim suknjičem, ki dodatno izpostavljajo ta del.

18_2 Usnje

Usnje in profesionalen videz?
Seveda, tudi z usnjenimi oblačili lahko ustvarite popoln profesionalni videz. Usnjena oblačila so že sama po sebi zelo drzna, zato morate celoten stajling malce umiriti. Tako boste ohranili bolj zadržan in preprost izgled, z blazerjem pa poudarite sofisticiran in spoliran videz. Najboljše pri kombiniranju pa je to, da lahko izberete katero koli barvo želite, od smaragdno zelene do barve fuksije.

18_3 UsnjeUsnjena oblačila kombinirajte in stilirajte z različnimi in popolnoma drugačnimi materiali. Usnje v kombinaciji s čipko izgleda popolnoma kul in punky. Vendar pazite! Ta kombinacija zahteva veliko mero strastnosti in drznosti. Za klasičen in mogočen videz kombinirajte usnjene hlače s salonarji in belo srajco. Trendi drzen videz pa boste dosegle, če oblečete usnjeno jakno v kombinaciji z usnjenimi hlačami. Za še boljši učinek naj bodo hlače ali jakna različne barve ali pa vsaj različnih barvnih odtenkov. Dodajte še čudovite škornje ali sandale in majhno ročno torbico in ustvarile ste popoln osebni izgled.

Poleg tega pa nikoli ne smete pozabiti na glavno lastnost dobrega izgleda in to je samozavest. Bodite ponosne same nase in počutile se boste enkratno!

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

Leave a Reply