Ustvarite velikonočno vzdušje!

Na Veliko noč se doma zbere celotna družina in skupaj uživa v velikonočnih dobrotah in medsebojnim druženjem. Prijetno vzdušje pa lahko še polepšate z izbiro primerne dekoracije, ki bo prisotne zagotovo razveselila prav tako kot okusna hrana. Pripravili smo nekaj idej kako ustvariti vzdušje med velikonočnimi prazniki, do katerih nas loči le še dober teden. 

Prazniku primerno lahko okrasite kar celotno kuhinjo in jedilnico. Velikonočna dekoracija ne pomeni samo pobarvanih in razstavljenih pirhov ter čokoladnih zajčkov. Na mizo obvezno postavite tudi dehteč šopek rož, jedi pa postrezite na krožnikih in servirnih pladnjih z velikonočnimi vzorci.

easter-table-decorations-hp
S svežim šopkom rož in raznovrstnimi velikonočnimi dekoracijami na mizi boste ustvarili popolno praznično vzdušje.

Prisrčne so tudi keramične posodice za sol in poper v obliki zajčkov, pravo vzdušje pa ustvarijo tudi umetna drevesa, okrašena z jajci. Če ne nameravate zapravljati za velikonočno okrašeno posodo, pa lahko za manj denarja kupite vsaj takšne podloge, prtičke in košarice za kruh.

Če boste imeli goste, je zanimiva ideja tudi, da ustrezno zamenjate predpražnik z velikonočnim motivom, saj bodo tako vsi zaznali praznično vzdušje, še preden bodo sploh vstopili. Velikonočne okraske postavite tudi v druge dele domovanja: na mize in predalnike položite keramične košarice in zajčke ter okrašena lesena in keramična jajca.

Barbara Oswald
Foto: dunistudio.com, margaretha76.blogspot.com

Leave a Reply