V 80 službah okoli sveta

Švicarska zaposlovalna agencija je začela z uresničevanjem projekta V 80 službah okoli sveta. Z njim bo osmim mladim omogočila pridobivanje delovnih izkušenj v različnih državah. Prijave so še odprte, prijavijo se lahko tudi mladi iz Slovenije.

Projekt je plod švicarske zaposlovalne agencije Adecco, v Sloveniji ponudbo predstavlja podružnica Adecco Slovenija. V natečaju lahko torej sodelujejo tudi Slovenci in se potegujejo za možnost, da bodo v prihajajočem poletju preizkusili deset različnih del  v desetih državah.

adecco
Foto: pressoffice.com

Osem izbranih zmagovalcev bo dva meseca potovalo in opravljalo različna dela. Tako se bodo lahko preizkusili kot reševalec iz vode v Riu de Janeiro, kustos v New Yorku, inženir zvoka v Tokiu, laboratorijski asistent v Londonu, vodja projektov v Mehiki in podobno. Zmagovalci se bodo na svoji poti ustavili tudi v Sloveniji, tu se bodo pridružili prostovoljcem na Evropskem prvenstvu v košarki.

Projekt je del programa Adecco Way to work, ki ga je konec aprila v petdesetih državah zagnalo 10.000 Adeccovih zaposlenih. “Mladi potrebujejo nasvet, informacije in podporo pri iskanju zaposlitve,” je pojasnil izvršni direktor skupine Adecco Patrick de Maeseneire. V okviru projekta so se podali tudi na ulice in obiskali skoraj 300 šol in univerz, kjer so mladim ponudili karierno svetovanje, usmerjanje in brezplačne učne delavnice.

V starostnem rangu od 15 do 24 leta, je v svetu nezaposlenih ali neaktivnih okoli 300 milijonov mladih, v območju evra se ta številka kaže v 24 odstotkih brezposelnih mladih.

Prijave za natečaj V 80 službah okoli sveta so odprte do 26. maja.

Matjaž Kljajić

Leave a Reply