V Črešnjevcih nove zaposlitve, izdelovali bodo luči za prestižne avtomobile

Podjetje Odelo bo kmalu zagnalo proizvodnjo avtomobilskih luči. Zaposlitev naj bi v začetku dobilo okrog 50 ljudi, kasneje naj bi bilo novih delovnih mest še več.
Nekdanji obrat Mure v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni dobiva novo vsebino. Ob koncu lanskega leta ga je kupilo podjetje Odelo, ki proizvaja sisteme in komponente zadnjih luči za proizvajalce najprestižnejših znamk avtomobilov. Konstrukcijsko zelo zahtevne in hkrati zelo napredne luči so vgrajene v avtomobile znamk Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Audi in druge. Trenutno v Črešnjevcih še urejajo prostore, proizvodnja pa naj bi stekla kmalu.
Župan Gornje Radgone, Stanislav Rojko, ne skriva zadovoljstva nad novim investitorjem. »To so spodbudne novice. V začetku bo zaposlitev dobilo okrog 50 ljudi, kasneje naj bi podjetje zaposlovalo še dodatne delavce.« V podjetju Odelo naj bi zaradi bližine Avstrije razmišljali tudi o tem, da bi na delu tovarne v industrijski coni vzpostavili logistični center za srednjo Evropo. Šlo bi za distribucijsko skladišče rezervnih delov.

21457694062holeczek_klaus32_br_1412795957_jpg_o_600px
Skupina Odelo v Nemčiiji in Sloveniji sicer zaposluje okrog 1.600 ljudi, od tega v Preboldu kar 900.
To pa niso edine nove zaposlitve, ki se obetajo na območju Gornje Radgone. Svoje kapacitete širi tudi podjetje Elrad, ki v svojem koncernu zaposluje več kot 1000 ljudi. Nedavno so tako dogradili nove proizvodne prostore, kar bo prav tako pomenilo nove zaposlitve.
Sonja Kolarič

Leave a Reply