V Gornji Radgoni poteka ekološki sejem GREEN

V okviru Pomurskega sejma se letos odvija tudi novost – prvi mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in življenjskega sloga GREEN. GREEN poteka v duhu spodbujanja ekološkega načina življenja in varovanja okolja.

Foto: ZAUNEKER
Foto: ZAUNEKER

Na sejmu GREEN se v Gornji Radgoni na razstavnem prostoru v velikosti 1300 kvadratnih metrov od četrtka, tretjega, do nedelje, šestega aprila, predstavlja 60 razstavljalcev s področja gospodarstva, urbanizma in zelene tehnologije. Tako si lahko obiskovalci na primer ogledajo nove pristope h gojenju rastlin in ekološka prevozna sredstva, kot so električni avtomobili. Predstavila se je pravična trgovina ter različni projekti na temo recikliranja in ponovne uporabe.

Foto: ZAUNEKER
Foto: ZAUNEKER

Les je material, ki ga ima Slovenija v izobilju, zato je prvi mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in življenjskega sloga posvečen tudi prednostim lesene gradnje. Ena izmed teh je, da les omogoča nizkoogljično gradnjo, zato je bolj ekološki kot drugi gradbeni materiali. A tudi z uporabo le-teh lahko koristimo okolju, če namesto novih uporabimo rabljene gradbene materiale. S tem se ukvarja projekt ReBirth, ki je imel na sejmu razstavo.

Foto: ZAUNEKER
Foto: ZAUNEKER

Z ekološkim gospodarstvom in načinom življenja lahko ohranimo naš planet čist, zato so sejmi, kot je GREEN, še posebej pomembni, saj se na tak način srečujejo ljudje, ki imajo možnost največ prispevati k varovanju okolja.

Martina Drobne

Leave a Reply