V Kranjski Gori prvi “pobeg” iz igluja na svetu

Če je bilo doslej svoje spretnosti za uspešen izstop iz t.i. escape rooma mogoče prakticirati samo v Ljubljani, so sedaj edinstveno, ledeno različico pripravili tudi v Kranjski Gori.

Ekipa Enigmariuma, snovalci prvega escape rooma v Ljubljani, ki zdaj šteje že tri sobe (od)Rešitev, (m)Učilnico in najnovejšo, Profesorjeva skrivnost, se je odločila resničnostno igro, narejeno po vzoru računalniških iger prenesti še v iglu.

“Naloge, ki jih mora ekipa rešiti s ciljem, da pride do ključa rešitve, s tem pa do možnosti pobega iz snežnega prostora, je prva take vrste na svetu,” pojasnjuje kreativna direktorica projekta Nataša Potočnik in s ponosom dodaja, da je soba v igluju njihova najboljša stvaritev do zdaj.

Pravila sicer ostajajo več ali manj enaka kot pri ljubljanski različici: en prostor, ena ekipa in sklop različnih nalog, ki pripeljejo do končne rešitve. Edina sprememba je časovna zaloga za reševanje ugank, ki je zaradi mraza skrajšana na 45 minut.

“V igluju je sicer nekaj več pozornosti namenjene spretnostim preizkušnjam kot pa matematičnemu znanju in logiki. Zaradi drugega konteksta igre pa smo to še dodatno pospremili z zgodbo,” še dodaja Potočnikova.

Če se je skrivnostna ledena soba, polna ugank, dotaknila vaših radovednih čutov, jo najdete na smučišču v Kranjski Gori poleg vlečnice Mojca.

igloo

Uroš Kotnik
Foto: siol.net

Leave a Reply