V Ljubljani in Mariboru do rabljenih učbenikov

Včeraj je v kinu Udarnik v Mariboru potekal 14. tradicionalni sejem rabljenih učbenikov Mladi mladim, učbenike iz druge roke pa je med 11. in 12. septembrom mogoče kupiti tudi na Trgu francoske revolucije v Ljubljani.

Tudi letos je (oziroma še bo) v sodelovanju z ljubljanskim rdečim križem na sejmu potekala akcija zbiranja šolskih potrebščin in prostovoljnih prispevkov.

V Mariboru so sicer na kakšnih desetih brezplačnih stojnicah že prodajali učbenike in študijsko gradivo, ki ga mladi ne potrebujejo več, podobno pa bodo slab teden dni kasneje kot omenjeno storili v Ljubljani. Na prodaj bodo učbeniki matematike, kemije, slovenščine, pa tudi gradiva za maturo, zapiski za biologijo in rešene naloge za različne srednješolske predmete.

“Pridejo, pogledajo in gredo … Se pa nakup vsekakor izplača, saj so učbeniki po okoli pet evrov, medtem ko so v knjigarnah po 15,” za MMC pove ena izmed prodajalk na sejmu v Mariboru, ki ne želi biti imenovana.

Omeniti velja še, da se v Ljubljani poleg same prodaje obeta tudi pester glasbeni in spremljevalni program. Oba dneva bodo namreč spremljali glasbeni nastopi Glasbene šole Gvido ter delavnica izdelave map in blokcev, ki jo Zveza Škis prireja v sodelovanju z zavodom Mladi zmaji.

mb

Uroš Kotnik
Foto: studentarija.net, 24ur.com

Leave a Reply