V Ljubljani odprli prvo samopostrežno Pošto 24/7

Pošta Slovenije je včeraj v Ljubljani odprla prvo samopostrežno Pošto 24/7, ki bo strankam omogočila opravljanje nekaterih poštnih, bančnih in drugih storitev vse dni v tednu in 24 ur na dan. Potem ko so postavili mrežo 24 paketomatov po državi in uporabnikom omogočili tudi oddajo pošiljk prek spletne aplikacije, je to letos tretja pomembna novost.

V prvi samopostrežni pošti, ki so jo odprli v prostorih pošte na Slovenski cesti, so plačilomat, dva bankomata, prodajni avtomat za nakup kuvert, dopisnic in poštnih znamk, Telemachov prodajni avtomat ter infozaslon.

67dab7b2dda6fb6b1023

Stranke lahko tam kupujejo blago, plačajo položnice, dvignejo gotovino ter opravijo druge bančne storitve na bankomatih Nove Kreditne banke Maribor (NKBM). Hkrati z odprtjem samopostrežne pošte so prenovili prodajni del pošte in ga obogatili z novo ponudbo.

Kot poudarjajo na Pošti Slovenije, je njihova novost ena od oblik ponudbe, ki jo želijo v prihodnje zagotoviti svojim uporabnikom in jim omogočiti večjo dostopnost do storitev. V želji po odpiranju novih kanalov za stik z uporabniki, so že začeli pismonoše opremljati z mobilnimi napravami, preko katerih bodo lahko stranke pri njih opravile vse več storitev.

“Samopostrežna pošta, tako kot druge novosti, predstavlja nov mejnik v našem razvoju in delovanju, saj želimo ostati vodilni izvajalec poštnih, logističnih in IT-storitev in tako slediti globalnemu poštnemu in logističnemu razvoju,” je ob odprtju prve sodobne poštne poslovalnice poudaril namestnik generalnega direktorja Pošte Slovenije Andrej Rihter.

Prihodnje leto nameravajo na Pošti ponudbo nadgraditi še s samopostrežno cono znotraj večje pošte ter odpreti prvo zunanjo samopostrežno poštno točko 24/7, kjer bo prav tako mogoče opravljati poštne in bančne storitve ter kupovati blago.

Sonja Kolarič

Leave a Reply