V Mariboru bo potekala brezplačna izmenjava igrač

V soboto bo v Mariboru potekal zanimiv dogodek, kjer si boste lahko brezplačno izmenjavali igrače.

Kot sporočajo organizatorji, društvo Ponovne uporabe Meemma, si boste na dogodku si lahko izmenjali otroške igrače, med katere sodijo razne igrače, kot družabne igre,  knjige, cd/dvd, video kasete ipd: “Plišaste igrače so tudi dobrodošle, vendar ne sprejemamo več kot 3 kose na osebo. Igrače naj bodo čiste, lepo ohranjene, brez poškodb (možnost poškodbe otroka) in manjkajočih delov (da igra ne bi bila več možna). Sprejmemo do 30 kosov.”

igrace

Prinesene stvari bodo ob vhodu pregledali in jih ovrednotili po točkah (družabna igra dobi več točk kot na primer majhen plastičen avto). Glede na število doseženih točk si boste lahko izbrali poljubno število kosov, še sporočajo.

Igrače zbirajo že teden prej v skladišču ob torkih 9-15 ure ali četrtkih od 12. do 18.  ure ter po dogovoru (možno je igrače samo predati in za vas pripravimo spremni list). Oseba prinese svoje igrače (zbiramo do 16. ure), prostovoljec izpolni spremni list kamor vpiše vsako igračo in jo ovrednoti (1-5). Po popisu igrač in opremi le – teh z oznakami vrednosti in kontrolno številko prinašatelj igrače zloži na mizo. Neizmenjane igrače se hranijo do naslednje izmenjave.

Škatla s stvarmi ki bodo podarjene

Pri vhodu oz. izhodu, se bo nahaja škatla s stvarmi, ki jih bodo podarili. Če imate kakšne stvari, ki so slabše kakovosti, in jih ne želite vreči v smet, jih lahko daste v škatlo namenjeno tem stvarem, mogoče pa nekomu pridejo še kako prav. Te stvari se ne štejejo v točke in jih lahko prosto prevzamete, ko boste odhajale.

Igrače je možno že vnaprej dostaviti na naslov društva v času uradnih ur:
Petrovičeva 1, 2000 Maribor
torek: 9.-15. ure
četrtek: 12.-19. ure

Izmenjava pa bo potekala v 1. nadstropju Mestne četrti Brezje, Na trati 2 v Mariboru. Igrače je možno prinesti do konca izmenjave.

Sonja Kolarič

Leave a Reply