V Murski Soboti podelili Pomurske raziskovalne nagrade 2015

Pomurska izobraževalna fundacija že štirinajstič zapored podelila Pomurske raziskovalne nagrade za najboljšo pomursko magistrsko delo, delo aplikativnega značaja in doktorsko disertacijo.

Prejemniki Pomurskih raziskovalnih nagrad 2015. Foto: Pomurec.com
Prejemniki Pomurskih raziskovalnih nagrad 2015.
Foto: Pomurec.com

Prejemnik Pomurske raziskovalne nagrade 2015 za najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike je postal Vito Šimonka, ki je magistriral na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo »Fazni prehodi v igri javnih dobrin na mrežah«.

Prejemnica Pomurske raziskovalne nagrade 2015 za najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike je postala Katarina Tibaut, ki je  magistrirala na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo »Raba nemških jezikovnih zvrsti na področju termalnega turizma-empirična raziskava na primeru slovenske termalne regije v Pomurju«.

Prav tako je prejel nagrado za najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike Atilla Pisnjak, ki jemagistriral na Filozofski fakulteti Katoliške univerze Pázmány Péter v Budimpešti z magistrsko nalogo »Takáts László Építész Munkássága«.

Nagradi za najboljšo doktorsko disertacijo pa sta prejela  dr. Matej Štuhec, ki je doktoriral na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo »Epidemiologija, farmakoepidemiologija ter primerjalna učinkovitost in sprejemljivost zdravil za zdravljenje hiperkinetične motnje otrok in mladostnikov«in dr. Tadej Pirc, ki je doktoriral na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo »Postmetafizični ethos ekonomiziranega globalizma«.

Sonja Kolarič

Leave a Reply