V Novem mestu se bo teklo za dober namen

Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give Up se je že četrto leto zapored podalo v projekt 10 krogov za 10 nasmehov. Vse, ki radi in tudi malce malce manj radi tečejo, namreč vabijo, da skupaj naredijo nekaj dobrega.

Z akcijo so začeli že konec maja v Trbovljah, danes pa se bo ta odvijala v Novem mestu. Vsi, ki bi želeli pomagati, so vabljeni na tek na stadion Portovald od 16. do 20. ure, kjer bodo lahko v dober namen pretekli nekaj krogov. S plačilom startnine bo vsak udeleženec prispeval denar, ki bo šel v roke desetim socialno ogroženim družinam. Slednje so v društvu izbrali skupaj z enotami Centra za socialno delo in Zvezo prijateljev mladine.

V društvu pravijo, da ni pomembno, koliko krogov pretečejo tekači, prav tako pa ni pomembno, ob kateri uri se dogodka udeležijo. Pomembna je le dobra volja in želja po pomoči drugim.Dogodka se bodo udeležili tudi člani Anine Zvezdice, ki bodo zbirali hrano in jo namenili tistim, ki jo močno potrebujejo.

Akcije so do zdaj sicer že potekale v Trbovljah, Mariboru in Ravnah na Koroškem, v sredo, četrtek, petek, soboto in nedeljo pa jih lahko pričakujete še na Ptuju, v Novi Gorici, na Bledu, v Kopru in Ljubljani.

1Lučka Bajs
Foto: theguardian.com

Leave a Reply