V petek bomo peli zimzeleno pesem Dan ljubezni

Ta petek lahko ob 18. uri s pesmijo za nekaj trenutkov preženete skrbi in odmislite težave. Pridružite se lahko mnogim, ki bodo v središču Ljubljane zapeli pesem Dan ljubezni in tako sporočili, da na ljubezen ne smemo pozabiti.

Organizator dogodka je skupina Fantom. Ta verjame, da nas obkroža preveč slabih novic in negativnih besed, ki rahljajo odnose med ljudmi in širijo pesimizem. Verjamejo, da se ljudje v težkih časih zatečejo k pesmi, prav pesem skupine Pepel in kri pa je tista, ki starejše vrne v čase, ko se je zdelo, da je bilo ljubezni več, hkrati pa mladim vliva upanje in vero za prihodnost.

1

Ena izmed pobudnic dogodka je Mateja Lavrič. Njen mož je namreč pred petimi leti dobil idejo, da bi organiziral dogodek, ki ne bi za nikogar predstavljal stroška, hkrati pa bi naredil nekaj dobrega za ljudi. Skupaj sta se odločila organizirati dogodek, ki se ga je lani udeležilo kar 2000 ljudi, med njimi je bilo veliko otrok iz vrtcev in osnovnih šol.

K petju pesmi se lahko pridruži prav vsak. Na spletni strani dan-ljubezni.si je objavljeno tudi besedilo pesmi in note, prav tako pa se lahko vsak na dogodek tudi prijavi. Prijave zbirajo le informativno, da bi videli, koliko ljudi se bo na dogodek odločilo priti. Sicer pa se ga lahko udeleži kdorkoli, pred in po dogodku pa bodo organizirane tudi številne druge aktivnosti.

Lučka Bajs
Foto: lifestylenatural.com

Leave a Reply