V Sloveniji raste odprto brezžično omrežje

Pobudniki projekta za širitev wlan omrežja verjamejo, da je prost dostop do znanja in informacij temeljna pravica in dobrina, ki jo moramo negovati in spodbujati. Zato po Sloveniji raste odprto brezžično omrežje, v katerem je dovolj prostora, svobode in možnosti za nove vsebine, interakcijo in komunikacijo, raziskovanje, izmenjavo podatkov, storitve in alternativen dostop do vsebin interneta. Več kot je uporabnikov, bolj je omrežje razširjeno in uporabno. Bolj ga uporabniki uporabljajo, več in bogatejše vsebine ponuja.
Projekt širitve brezžičnega omrežja je deluje transparentno in je odprt za vse, ki bi želeli na kakršen koli način sodelovati. Tehnično izkušeni pomagajo manj izkušenim pri uporabi omrežja, torej ni treba biti strokovnjak, da se lahko pridružite skupini. Zelo pomembna je pokritost s signalom, zato sta Skupina za širitev wlan in društvo Duh časa organizirala delavnico Organska brezžična omrežja, ki bo to soboto, 26. oktobra v prostorih MC Hiša Mladih v Ajdovščini. Lahko pa se odločite za postavitev točke wlan Slovenija omrežja in naročite vnaprej pripravljeno točko kar preko spletne strani. Točko boste dobili po pošti, jo vključili v elektriko, priklopili na Internetno povezavo in postavili na okensko polico.

Duh casa delavnica
Društvo Duh časa je prostovoljska organizacija, ki trdi, da živimo v družbi, naravnani v potrošništvo, tekmovalnost, družbeno neenakost in uničevanje okolja in daje prednost dobičku pred sočutjem. Zavzemajo se za trajnostni razvoj, socialno enakost, skupno dobro in prehod na obnovljive vire energije. S prehodom na gospodarstvo, osnovano na virih, bi lahko ne le zmanjšali, ampak odpravili lakoto, pomanjkanje, družbeno neenakost, korupcijo in navsezadnje tudi vojne, človeštvo pa bi doživelo preporod v znanosti, umetnosti in duhovnosti. Poleg širitve brezžičnega omrežja delujejo tudi na drugih področjih: zbirajo stare računalnike in jih prenovljene podarijo ljudem v stiski, organizirajo predavanja za otroke in odrasle o trajnostnem razvoju in gradijo akvaponični rastlinjak.

Leave a Reply