V Slovenj Gradcu odpirajo razdelilnico hrane

Trend razdeljevanja viškov hrane iz trgovskih centrov vse bolj uveljavlja tudi na Koroškem, kjer so lani po nekaterih ocenah razdelili kar 2,5 tone hrane.

V namen uspešno zastavljenega projekta bo Lions klub Slovenj Gradec tako v kratkem odprl razdelilnico hrane v Slovenj Gradcu.

“Hrane je še zmeraj premalo za vse, ki jo potrebujejo. V klubu prav tako dejavno sodelujejo z območno organizacijo Rdečega križa Slovenije (RKS), akcija viškov hrane pa je dobrodelno delovanje Lions kluba dvignila na še višjo raven,” je na novinarski konferenci ob 20-letnici Lions kluba Slovenj Gradec dejal predsednik kluba Marjan Vergles.

Lions klub se z občino že dogovoril o brezplačnem najemu večjega prostora v bližini Centra za socialno delo (CSD) Slovenj Gradec. Manjka jim še oprema prostorov, hladilnike so medtem že dobili, z občino pa se morajo dogovoriti še glede pokrivanja obratovalnih stroškov. Sodelovanje bo vzajemno, saj bo pri projektu dejavno sodeloval tudi CSD.

Na Koroškem razdeljevanje hrane v sodelovanju z občinami in RKS-jem sicer poteka tudi na Ravnah na Koroškem, Prevaljah in v Dravogradu, viške hrane pa zaenkrat dobijo iz treh večjih trgovskih verig.

hrana

Uroš Kotnik
Foto: independent.co.uk

Leave a Reply