V Srečni hiši dobrodelni januar

Prvi mesec v novem letu je bil v Srečni hiši nadvse uspešen, prav v takšnem duhu pa se je tudi zaključil – dogajanje je ob koncu meseca sklenil ambasador Srečne hiše, stand up komik Boštjan Gorenc – Pižama.

Ambasador Srečne hiše Boštjan Gorenc - Pižama na predstavitvi romana Čudo. Foto: Lea Makovec
Ambasador Srečne hiše Boštjan Gorenc – Pižama na predstavitvi romana Čudo. Foto: Lea Makovec

V Srečni hiši, ki je vrata odprla konec lanskega novembra, se je v januarju zgodilo marsikaj. Razstavo Lokalno veselje za globalno srečo, pisma in risbice, ki so si jih izmenjali otroci iz Krašnje v Lukovici in njihovi vrstniki iz Gambije, je zamenjala razstava z dobrim namenom, v okviru katere so bile predstavljene ilustracije šestih domačih ilustratorjev, Katje Gaspari Leben, Maje Lubi, Ajde Erznožnik, Mete Jarc, Romana Peklaja in Tijane Čvorak, ki so ilustrirali deset ekozgodbic. Gaspari Lebnova je skupaj z ustanoviteljico Srečne hiše, Alenko Žumbar Klopčič, predstavila tudi slikanico z naslovom Metka v Gvineji Bissau, katere avtorica je prav Žumbar Klopčičeva, in pripravila potopis o omenjeni deželi. Januar je bil tudi mesec veselih kvačkarij, ko so pod vodstvom Diane Šercer Stojanovič otroci iz odpadnih majčk izdelovali košarice, in mesec dobrodelnosti, saj je otroška pisateljica Irma Jančar pripravila Deset ekozgodbic za lahko noč, ki so izšle pri založbi Ekoknjiga z namenom nudenja jezikovne šole dvema bratcema v rejništvu.

Prav na zadnji januarski dan se je v Srečni hiši oglasil tudi ambasador Boštjan Gorenc – Pižama. Zbranim je predstavil roman Čudo, ki ga je za založbo Ocean prevedel v slovenščino. Roman govori o dečku, ki zaradi hude deformacije obraza dolgo ni mogel obiskovati šole, ko pa je z desetimi leti prvič prestopil šolski prag, je bila njegova edina želja, da ne bi izstopal.

En izvod romana je dobila v dar Srečna hiša, s Pižaminim posvetilom. Foto: Lea Makovec
En izvod romana je dobila v dar Srečna hiša, s Pižaminim posvetilom. Foto: Lea Makovec

Januar je bil tako v Srečni hiši zelo aktiven mesec, prav takšen pa je in bo tudi februar.

Martina Drobne

Leave a Reply