V teoriji sem dobra, v praksi pa pogorim!

K meni na soulwork seanse prihaja vse več klientk in klientov, ki mi povedo, kako so jim v teoriji vsi njihovi vzorci jasni, v praksi pa jih ne morejo preseči in se jim še vedno ponavljajo, torej ne morejo splavati iz njih. Ste tudi vi med njimi?

Poglejmo si nekaj pogojev, ki jih je potrebno upoštevati, če želimo preiti na naslednjo stopnjo svojega bivanja:

1. Mentalno (teoretično) razumevanje naših vzorcev in odnosov nam pomaga samo do neke mere. Zakaj? Ker smo pozabili še na ostale (vsaj) tri dimenzije človeka: čustveno, fizično in duhovno. Torej zelo je pomembno, da delamo celostno na vseh štirih nivojih.

05

2. Naslednja zadeva, ki jo je potrebno pri vsem tem upoštevati, je tako imenovani spiritualni ego. Ko se mi izobražujemo, tudi naš ego pridobiva orodja, znanje in veščine za svoje delovanje. In s tem, ko ga zmanjšujemo, sicer postaja manjši, vendar tudi vse bolj pameten (kot mi) in nas lahko zavede do te mere, da težko razločujemo med sporočili svojega srca in ega.

3. Potrebno je najti dovolj globoke in močne metode, ki nas bodo popeljale res v raziskovanje globin svojega Bitja. Torej, dejstvo, da se vrtite v začaranem krogu, je znak, da ste ostali na površini in da morate pogledati mnogo globlje v odnos, vzorec ali situacijo.

4. Potrebno bo resnično »oddelati« svoje delo in nihče ga ne more opraviti namesto nas. Ne pričakujte od terapevta, da vas bo rešil ali vam dal tisto, kar iščete. Morate biti pripravljeni opraviti svoj del naloge, pa če je še tako boleča, terapevt pa vas lahko skozi ta proces samo vodi skozi globine raziskovanja in do uvidov ter vas pripelje nazaj, ko je proces končan.

5. V praksi pogorimo zato, ker teorijo razumemo z zavestnim umom, sprememba pa mora »klikniti« na podzavestnem nivoju. Ko tako spremenimo podzavestni vzorec (ko nam naredi »klik« oziroma ko doživimo tisti »aha« moment), ta novi program samodejno zaživimo brez vsakršnega truda. Ti »aha« momenti in kliki se lahko zgodijo naravno skozi naš vsakdanjik, najhitreje pa jih boste dosegli s terapevtom, kajti to je ravno poanta terapij in seans, da z usposobljenim strokovnjakom hitreje najdete pot iz slepe ulice.

6. Ko želimo spremeniti nek vzorec ali situacijo, moramo pravzaprav spremeniti svojo vibracijo (od nje je odvisno, kaj privlačimo v svoje življenje). Našo vibracijo pa določajo naša prepričanja in definicije o življenju. Ključ je v spremembi le-teh.

Ob upoštevanju vsej teh pogojev, vam uspeh v praksi nikakor ne more več izostati!

Si želite na naslednji nivo na sladek način? Sladko in močno transformacijo bomo doživeli na Pomladni transformaciji s kakavovim obredom, kjer se bomo naučili, kako NE prevzemati nase prtljage in čustev drugih ljudi, prav tako pa bomo razrešili določene naelektrene odnose (na primer s starši, partnerjem, otroci, šefom…). Vidimo se na vikend delavnici, ki bo 21. in 22. 03. 2015 ob 15:00-20:00 v hotelu Plaza v Ljubljani. Ta metoda upošteva vse štiri dimenzije človeka, zato je zelo močna in učinkovita.

Kakavov obred s treningom empatije je primeren za vse, ki čutite težo okolja in prtljago drugih in pa za vse, ki veliko delate z ljudmi na kakršnemkoli svetovalnem ali terapevtskem področju: pravnem, finančnem, zdravstvenem, v javni upravi, terapevtsko, energetsko delo…

Vse o pomladni popolni osebni transformaciji lahko najdete TUKAJ.
Tina Puncer, terapevtka soulworka
Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.

Leave a Reply