V večnem mestu odmevale pesmi slovenskih poetov

V okviru predstavitve mednarodne pesniške platforme Versopolis, ki jo koordinira slovenska založba Beletrina, so v rimski Hiši literature svoja dela predstavili pesniki Katja Perat, Tina Kozin in Gašper Bivšek.

Branje poezije je potekalo v okviru 14. mednarodnega festivala Letterature. Po branju Peratove, Kozinove in Bivška se je še osem drugih italijanskih pesnic in pesnikov z izbranimi besedami poklonilo rimskemu pesniku Dariu Bellezziju (1944-1996).

V decembra zastavljeno platformo Versopolis je vključenih 11 evropskih literarnih festivalov, kjer je svoja dela letos predstavljalo 55 evropskih pesnic in pesnikov. Med drugim se bodo ustavili tudi na Dnevih poezije in vina na Ptuju med 26. in 29. avgustom.

Platforma za poezijo Versopolis je sicer nastala z namenom ustvarjanja priložnosti za perspektivne evropske pesnike, saj jim omogoča uveljavitev tudi zunaj meja svoje domovine. V naslednjih treh letih se bodo Versopolisu s svojimi literarnimi festivali pridružile nove članice in s tem novi pesniki in pesnice, sporočajo s slovenskega veleposlaništva v Rimu.

poetry

Uroš Kotnik
Foto: cchsvoice.com

Leave a Reply