Varna in zabavna vožnja za ljubitelje motokrosa

Na Brniku je zaživel nov projekt, ki mlade in najmlajše, začetnike in vse ostale ljubitelje motokrosa vseh starostnih skupin privablja k varni in zabavni vožnji. Idejni vodja MyTeam Motocross projekta je ljubitelj motokrosa Tomaž Kotar. K delu je povabil zelo izkušenega tekmovalca in upravitelja motokros proge na Brniku, Uroša Nastrana. Tako sta združila strast do vožnje in dela z ljudmi, predvsem z otroki in mladostniki. Tomaž ima namreč tri otroke, dva že vozita motor, Uroš pa ima tekmovalne izkušnje, saj je eden najboljših voznikov motokrosa pri nas.

Tomaž je dolgo razmišljal, kako bi cenovno relativno drag šport približal čim večjemu številu uporabnikov in ga naredil dostopnega. “Najmlajše bi rad naučil varno upravljati z motornim kolesom, saj verjamem, da le varna vožnja lahko prinese popoln užitek,” je dejal ob nedavnem pogovor in pojasnil, da delujejo skladno s sloganom Rent, Learn, Ride.

IMG_8875 (2)Rent: Motokros motorji so primerni za otroke, mladostnike in odrasle. Vsak najemnik prejme tudi zaščitno opremo, ki je obvezna za vožnjo na progi ter spremstvo/mentorja, ki pomaga pri vožnji in pripravi nanjo. To je še posebej priporočljivo za najstnike, ki si motorje sposojajo od prijateljev, brez opreme in primernega prostora za sproščanje adrenalina.

Learn: “Velik poudarek dajemo izobraževanju in organiziramo tudi dodatne tečaje vožnje tako za manj kot tudi bolj izkušene motoriste. Verjamemo, da lahko kombinacija dobrega motorja, varnega okolja ter znanja, prinese pravi užitek v vožnji. Zato se pri nas lahko oglasijo popolni začetniki, mlajši otroci ali pa že izkušeni vozniki, ki potrebujejo nadgradnjo svojega znanja,” je pojasnil Tomaž Kotar.
Celoten izobraževalni proces je razdeljen v 3 sklope, kjer je razlika med otroci in odraslimi samo v tem, da navadno (ni pa nujno 🙂 ) odrasli hitreje osvojijo osnove vožnje. Otroci, ki jih starši pripeljejo na prve vožnje, morajo samostojno voziti kolo brez koleščkov, priporočljiva starost pa je od 5 – 6 let dalje. Od trenutka, ko nekdo prvič sede na motor – brez izkušenj –  in do prvih skokov ter zavojev navadno traja med 4-6 ur. Ker pa je to kljub vsemu fizično in psihično naporen šport, predlagamo najem večkrat po 1-2 uri.

Motokros otroci

Ride: vožnja se odvija Motokros progi Brnik, kjer razpolagamo s progo za otroke, odrasle ter dovolj velikim poligonom za prve zavoje ter vožnjo “osmice”. Proga je redno zelo dobro vzdrževana in odlična za učenje motokrosa.

Zato ponuja tečaje za vse začetnike, odrasle, najmlajše in tiste, ki že vozijo, a bi svoje znanje radi izpopolnili. Velik poligon na Brniku ponuja zabavo in voznikom omogoča sproščanje adrenalina v varnem okolju, kjer narava ni ogrožena. Tam sta tako proga za odrasle in otroke ter voznike začetnike, vsi pa imajo pri vožnji svojega mentorja in obvezno zaščitno opremo.

Lučka Bajs

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

One comment

Leave a Reply