Vedno imamo možnost izbire

»Ko enkrat razumemo pravila življenja, lahko nehamo sklepati kompromise s srečo.« Mateja Kunc

Ena od mojih velikih želja je, da bi čim večjemu številu ljudi lahko prepričljivo povedala, da imamo v življenju vedno možnost izbire. Nobena, še tako težka situacija, sama po sebi ni brezizhodna. Takšna postane šele, če nas premaga strah in izgubimo upanje. Strah se rodi iz negotovosti, edino učinkovito zdravilo zanj pa se skriva v razumevanju univerzalnih pravil življenja. Ko jih enkrat razumemo, vemo, da je življenje lahko zelo izpolnjujoča, osrečujoča in lepa izkušnja.

Pretresi v mojem osebnem življenju so me pred mnogimi leti odpeljali na pot iskanja odgovorov. Vem, da moje raziskovanje še zdaleč ni končano, sem pa prišla do zelo pomembnega spoznanja: da življenje ne sodi na dobro in slabo, da ne nagrajuje ali kaznuje, ampak enostavno zgolj deluje po svojih pravilih – nepristransko in predvidljivo. To odkritje je zame zelo, zelo osvobajajoče: pomeni, da se nam hude stvari ne zgodijo, ker bi bili slabi ali krivi, ampak ker nehote in ne da bi se tega zavedali, živimo kot bi plavali proti toku. Življenje nas ne kaznuje in ne zahteva žrtvovanja. Res je, da se brez pravega znanja in razumevanja lahko hitro počutimo kot njegovi ujetniki, vendar ni potrebno, da bi z občutkom žrtve še naprej živeli. Rada bi, da bi to sporočilo upanja doseglo čim več tistih, ki se danes borijo z manj prijaznimi platmi življenja. Zato o tem govorim v svojih motivacijskih mislih, na brezplačnih predavanjih, na svetovanjih in seminarjih, še najraje pa mojim študentom v šoli Djotiša in metode IzaQ.

Ko sem pred leti prvič slišala za Djotiš, sem bila do njega skeptična. Nisem mogla razumeti, še manj pa razumsko sprejeti, da bi lahko imeli planeti, nebesna znamenja in hiše kakršnokoli povezavo z mano in mojim življenjem. Hvalabogu, da sem znala pristopiti k učenju z odprtim umom in nisem padla v skušnjavo, da bi nekaj v naprej zanikala zato, ker se mi ne zdi takoj logično. V Djotišu sem odkrila orodje neprecenljive vrednosti. Ko sem se ga naučila, sem spoznala, da mi takoj daje zanesljive odgovore o dogajanju v meni in z mano, ki sem jih prej več let iskala vsepovsod. Zame je nekakšen življenjski zemljevid in vremenska napoved hkrati, ki me varno usmerjata na moji poti. Z njim imam informacijo o mojih karakternih močnih in šibkih točkah; razkriva mi naravnanosti, ki jih nosim s seboj zaradi preteklih izkušenj; pokaže mi, na katerih področjih bi se lahko odrazile, kaj bi lahko ustvarile in kdaj bi se to lahko zgodilo. Djotiš ne poskuša napovedovati prihodnosti, ampak mi osvetli pot, na katero sem se doslej usmerjala s svojimi mislimi, čustvi in delovanjem. Vendar mi po njej ni potrebno hoditi, če mi ni več všeč. Tako kot sem se nanjo usmerjala, se lahko od nje tudi oddaljim – z drugačnimi mislimi in čustvi ter spremenjenimi odzivi. Z razumevanjem univerzalnih pravil življenja in informacijami, ki mi jih daje Djotiš, moje življenje ni več naporna pot v neznano, ampak premišljeno ustvarjanje. Težko si predstavljam, kaj bi lahko bilo zame še bolj dragocenega.
Če vam je moja osebna izkušnja dala misliti, da imate tudi vi možnost izbire ne glede na situacijo, ki jo doživljate, vas vabim, da si zagotovite znanje in prave informacije, da bo vaša pot zanesljiva in izbira dobra. Pridružite se mi v šoli Djotiša z metodo IzaQ. Več o šoli in možnosti vpisa si lahko preberete na moji spletni strani.

Srečno.

Mateja Kunc, motivacijska terapevtka in učiteljica djotiša
www.IzaQ.si
GSM: 051-422444

Leave a Reply