Vendarle bomo dobili ‘nadaljevanje Elanove zgodbe’

Čeprav Elan in Slatnar Carbon pogodbe o sodelovanju pri proizvodnji skakalnih smuči za prihodnjo sezono še nista sklenila, je Peter Slatnar iz zgoraj omenjenega podjetja že dobil zeleno luč za začetek izdelave skakalnih smučih.

“Vse smo se dogovorili ustno, fizično pa preprosto ni bilo mogoče, da se pogodba sestavi in podpiše. Kar zadeva vpletene, bomo v torek začeli izdelovati smuči. Podpis pogodbe bo konec vsega,” je dejal Peter Slatnar.

Tako bomo v prihodnji sezoni smučarskih skokov po ukinitvi programa Elana vendarle imeli tri proizvajalce smuči; ob Fischerju in Sport 2000 se bo krstno predstavila tudi smučka slovenskega podjetja Slatnar Carbon.

Za zagon podjetja je Slatnar pri banki vzel 200 tisoč evrov posojila, ki ga bo v desetih letih odplačal, pri čemer naj bi s prodajo smuči zaslužil dovolj denarja za nadaljnja vlaganja v razvoj skakalnih smuči.

Novi dizajn smučke naj bi dokončno sicer bil pripravljen v sredo, nato pa ga bo skupaj s podpisom pogodbe predstavil širši javnosti. Prav tako naj bi po zagotovilih podjetja najboljša skakalca pretekle zime Peter Prevc in Sara Takanaši še naprej ostala del slovenske zgodbe.

2

Uroš Kotnik
Foto: fis-ski.com

Leave a Reply