Vintage poletni stil

Nemalokrat se zgodi, da med brskanjem po svoji prepolni omari, v lovu za pravim videzom za trenutno razpoloženje, odkrijemo oblačila, na katera smo že zdavnaj pozabile! Čeprav so videti stara (kar najbrž tudi so), se nikakor ne moremo odločiti, da bi jih vrgle stran ali podarile. Največkrat si rečemo: ‘Mogoče jih pa bom rabila še kdaj, ko bodo spet v modi…’ In prav je tako.

10_1 VintageNa srečo so retro oblačila izjemno trendi to poletje. Vendar … kako obleči tiste popolne kopalke z visokim pasom in tisto popolno pin up obleko, ki ste si jo »sposodile« od vaše mame ali babice? Da ne boste izgledale staromodno imam pripravljenih nekaj modnih trikov za vas.

Najbolj pomembno je seveda, da ste in ostanete zveste same sebi, svojim občutkom in okusu! Nič ni narobe, da preizkušate nove stile in videze, dokler se počutite udobno in samozavestno v tem, kar imate na sebi.
Dodajte videzu moderen pridih, saj se pri celotnem retro videzu zelo hitro zgodi, da vas postara. Gradite videz okoli enega vintage oblačila ali modnega dodatka. To vas bo rešilo občutka, da nosite kostum in da ste videti res staromodno. Če je vintage oblačilo polno različnih dodatkov, kot so naborki ali bleščice, potem poiščite moderne kose čistih in enostavnih linij.

10_2 Vintage

Še bolj pomembno je, da so vam oblačila popolnoma prav, kajti le tako boste uspele ustvariti dober videz. Odnesite šivilji, da jih zoža, če je to potrebno. Tako bo zašito točno po vaši meri in izgledale boste čudovito. Prav tako lahko to naredite tudi s preozkimi oblačili, saj imajo ta oblačila precej večji dodatek za šive kakor pa današnja.
Za dovršen izgled uporabite minimalen nakit in dodatke. Klasični in brezčasni modni dodatki so kot ustvarjeni za vintage oblačila. Se dobro dopolnjujejo in ne odvračajo pozornosti od glavnega oblačila.
Za totalno šik videz je zelo pomembna tudi barva. Marsikatera vintage oblačila vsebujejo skorajda celotno barvno paleto, zato je izrednega pomena, da poleg njih oblečemo bolj preprosta in enobarvna oblačila. Najboljša pa je kombinacija treh barv ali manj. To bo ustvarilo sožitje med vsemi oblačili in enkratno zaključen videz.

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

Leave a Reply