Visoka udeležba na Maratonu Franja

Včeraj se je zaključil tridnevni kolesarski praznik, ki se ga je udeležilo skoraj 7.200 kolesarjev. Začelo se je v petek s tekmovanjem na čas, v soboto so prireditelji izpeljali 25-kilometrski družinsko-šolski maraton in 1.500 m dolg otroški maraton. Vrhunec dogajanj sta bila 97-kilometrski mali maraton in 156 km dolg maraton, ki se ga je udeležilo 1.720 kolesarjev. Obe nedeljski preizkušnji sta dobila Italijana, naš Matej Lovše je bil na progi Ljubljana – Vrhnika – Logatec – Godovič – Idrija – Cerkno – Kladje – Sovodenj – Škofja Loka – Vodice – Tacen – Ljubljana odličen drugi. V ženski konkurenci je zmagala Danijela Svetik, druga je bila Andreja Jagodic, na malem maratonu je slavila Ana Majnik.

Maraton Franja
Na državnem tekmovanju v petek je naslov pri moških osvojil kolesar Adrie Mobila Klemen Štimulak, pri ženskah pa Sara Frece (Polet).
Maraton Franja je poleg tekmovanja, rekreacije in druženja, rekreacije pomemben tudi pri ozaveščanju in opozarjanju na previdnost in ustrezno vedenje na cesti. Povezali so se tudi z Mestnim muzejem Ljubljana, ki je na ogled postavil 5200 let staro kolo, najdeno na Ljubljanskem barju.
Organizatorji so prireditev izpeljali na najvišjem nivoju, tudi s pomočjo 1.300 prostovoljcev.

Leave a Reply