Volvo Iron Knight je s hitrostjo 276 km/h svetovni rekorder med tovornjaki

Švedski proizvajalec vozil Volvo in njegova divizija za tovornjake, tj. Volvo Trucks, imata nedvomno zelo učinkovit oddelek za marketing. Še nedolgo nazaj je v spektakularni akrobaciji, ki jo je izvedel med dvema Volvovima tovornjakoma, gledalce razveseljeval akcijski zvezdnik Jean Claude Van Damme. Ali, oglas, kjer se otrok s krmilno palico igra s tovornjakom v naravni velikosti, kot bi bil igrača in podira vse pod seboj. Sedaj so si pri Volvu omislili novo promocijo, s katero so spet poželi veliko pozornost. Namreč, njihov tovornjak The Iron Knight (angl. Železni vitez) je nekaj dni nazaj podrl kar dva svetovna rekorda, in sicer v pospeševanju na 500 in 1000 m. S hitrostjo 276 km/h je tudi najhitrejši tovornjak na svetu.

The Iron1
Razvoj je bil zelo zapleten in drag. Lotili so se ga strokovnjaki iz različnih oddelkov, večino dela so opravili ročno, saj so se soočili s številnimi posebnostmi. (foto: Volvo)

Volvo ima bogate izkušnje s postavljanjem rekordov
Leta 2007 so s tovornjakom „Wild Viking” (1600 konjskih moči; v nadaljevanju KM) postavili svetovni rekord v vožnji na 1000 m z mirujočim startom, s povprečno hitrostjo 158,8 km/h.
Leta 2010 je rekord presegel Volvo „NH D16″ (1800 KM) s povprečno hitrostjo 166,7 km/h.
Naslednje leto so 2 nova rekorda postavili s prvim hibridnim tovornjakom, imenovanim „Mean Green.” Tovornjak, katerega pogonski sklop sta sestavljala dizelski motor ( 1800 KM) in elektromotor (300 KM), je na razdaljah 500 in 1000 m z mirujočim startom razvil povprečni hitrosti 115,3 km/h oziroma 152,2 km/h.
„Mean Green” je nato leta 2012 postavil tudi rekord v kategoriji 1000 m z letečim startom, s povprečno hitrostjo 236,6 km/h. Do srede, 24.8., je držal primat v najvišji hitrosti med tovornjaki. Od tega dne je najhitrejši tovornjak njegov naslednik Iron Knight. Pomembno je omeniti, da postavljanje rekordov ni izvito iz trte, saj so lov na rekord s svojimi kontrolorji budno spremljali tudi pri mednarodni avtomobilistični zvezi FIA. Rezultate so priznali in bodo vpisani v Guinnessovo knjigo rekordov 2017, ki bo izšla v septembru.

Tovornjak ustvarjen za rušenje rekordov
Iron Knighta poganja vodno hlajeni motor, ki poganja kar 2400 KM in 6000 Nm maksimalnega navora (vlečne sile). Za primerjavo, te zmogljivosti so povsem na meji manjših potniških letal. Masa tovornjaka znaša 4,5 tone, kar pomeni, pol konjske moči na kilogram teže. Sredinsko nameščen motor, ki diha s pomočjo kar štirih turbinskih polnilnikov, preko dvosklopčnega menjalnika (i-shift) poganja zadnji kolesni par. Menjalnik i-shift in motor sta standardna, prav vsi ostali deli vozila pa so posebno izdelani za ta tovornjak, ki je pokazatelj, česa so danes sposobni pri Volvu. Menjalnik i-shift in motor sicer serijsko uporabljajo tovornjaki iz serije FH. Omenjeno dejstvo dokazuje, da imata motor in menjalnik ogromen potencial in ne bosta voznike pustila na cedilu niti v skrajnih razmerah. V vozilo je vgrajeno zelo malo elektronike, da ne povečuje teže. Programska oprema je prilagojena, tako da omogoča visoke zmogljivosti. Kabina je aerodinamično optimizirana in izdelana iz steklenih vlaken. Bočne zavese imajo velike odprtine za dovod hladilnega zraka v motor.

The Iron2
Kabina, ki je zelo podobna tisti v dirkalnih avtomobilih. (foto: Volvo)

Rekorder na razdalji 500 in 1000 metrov
Prizorišče rekordne vožnje je bilo nekdanje letališče „Skellefteå”, v okolici istoimenskega mesta na severu Švedske. The Iron Knight je postavil rekorda na 500 in 1000 metrov, v obeh primerih je tovornjak štartal z mesta. Razdaljo 500 metrov je prevozil v 13,7 sekunde in dosegel povprečno hitrost 131 km/h, razdaljo tisoč metrov pa v 21,2 sekunde. Povprečna hitrost tovornjaka na tej razdalji je bila 169 km/h. Med testiranjem so izmerili tudi najvišjo hitrost 276 km/h, vendar oddelek Volvo Trucks ni lovil absolutnega hitrostnega rekorda v kategoriji najvišja hitrost. Za volanom Iron Knighta je sedel Boije Ovebrink, ki ima več kot 30 let izkušenj z avtomobilskimi dirkami in dirkami tovornjakov. Doslej je postavil že pet hitrostnih rekordov, leta 1994 pa je bil evropski prvak v dirkah s tovornjaki. „Iron Knight proizvajalca Volvo Trucks lahko opišemo z eno besedo: popolnost. Je lep na pogled, obenem pa prava zver, ko stopiš na stopalko plina. To je že tretji tovornjak-rekorder, ki sem ga vozil, in ne morem si predstavljati boljšega naslednika tovornjakov Wild Viking in Mean Green,” je po sredini rekordni vožnji dejal za Volvo Boije Overbrink.

The Iron3
The Iron Knight (foto: Volvo)

Kristian Eric Šipek

Leave a Reply