Voznik avtovleke zaustavil pijanega voznika in poskrbel za varnost v prometu

Na odseku med Mirno Pečjo in Novim mestom je opazil nevarnega voznika, ki je z vijuganjem kazal jasne znake alkoholiziranosti in s preudarnim razmišljanjem ter ukrepanjem zaščitil preostale voznike in obvestil policijo.

“Vozil sem za njim in ob tem prižgal svetlobne znake na svojem vozilu ter s tem na nevarnost opozarjal voznike za nama. Onemogočiti sem hotel prehitevanje tega nevarnega voznika, ki je nato pred izvozom za Mirno Peč ustavil na odstavnem pasu, omagal in zaspal. Ob tem sem ves čas o dogajanju obveščali tudi policiste iz Novega mesta,” za Siol.net pove svojevrstni junak, sicer voznik avtovleke, Toni Novak.

Policisti so takoj ob prihodu s 67-letnim kršiteljem prometnih predpisov seveda opravili test alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je moški v litru izdihanega zraka imel 0,90 miligrama alkohola. “Ko smo prišli k njemu, smo ugotovili, da je le preveč pijan. Na srečo je bil vsaj sposoben poklicati asistenco na cesti in naročil prevoz, da je lahko domov vendarle prišel varno,” še doda Novak.

S svojimi sodelavci tudi sicer pogosto naleti na zaspane voznike, ki avtomobile ustavijo na odstavnih pasovih, pri čemer je najpogostejši vzrok za to prav alkohol. Policija se njihovemu posredovanju priključi vsaj enkrat ali dvakrat mesečno.

“Delo je nevarno, ker ga opravljamo na avtocesti. Z enim očesom gledamo naprej, z drugim je treba paziti tudi na dogajanje za nami. Marsikdo ne upošteva varnostnih opozoril, zato je treba pošteno paziti,” zaključuje izkušeni voznik ene izmed dolenjskih avtovlek, ki letno prevozi več kot 50 tisoč kilometrov.

novak

Uroš Kotnik
Foto: siol.net

Leave a Reply