Vsestranski pecilni prašek

Čistilec odtokov, odstranjevalec madežev, posebna zobna krema – vsega tega ne potrebujete, če imate doma pecilni prašek. Njegova cena pa je smešno nizka v primerjavi z njegovo vsestranskostjo. Preberite nekaj najpogostejših možnosti uporab!

Odstranjevanje zobnih oblog

Malce pecilnega praška zmešajte z malo vode in mešanico s prsti nanesite na rob dlesni. Potem si skrtačite zobe brez uporabe zobne kreme. Postopek ponavljajte enkrat tedensko. Tisti, ki imate občutljive zobe in dlesni tega ne počnite tako pogosto.

sponge-sprayer-spring-lg
Ob uporabi pecilnega praška in vode bodo vaše fuge videti kot nove!

Čiščenje zažganih posod

Zažgane ostanke hrane nikakor ne moremo odstraniti, pa če še tako močno drgnemo. Če pa boste v lonec nalili vodo, v njej raztopili zavitek pecilnega praška in pustili stati čez noč, pa se bo skorja ločila sama od sebe, lonec pa bo ostal brez prask.

Pobelite porumenelo perilo

Ko bela ni več bela, temveč je rumena ali siva, tkanino za nekaj ur namočite v mlačno vodo s pecilnim praškom. Potem oblačilo kot običajno operite v pralnem stroju. Če se vam mudi, lahko pecilni prašek dodate hkrati s pralnim praškom.

Odmašitev odtokov

V odtok dajte tri žlice pecilnega praška in vanj takoj zlijte še pol skodelice kisa. Nato odtok zaprite. V cevi bo začelo klokotati. Ko preneha, vlijte vrelo vodo. In odtok je odmašen!

Čiščenje fug

Pecilni prašek zmešajte z vodo in fuge skrtačite z zobno ščetko. Zdrgnite, izperite in umazanije ni več! Fuge, ki so že videle boljše dni, bodo kot nove!

Barbara Oswald
Foto: bigoven.com, thedailygreen.com

Leave a Reply