Z badmintonom nad cerebralno paralizo

Včeraj je na Osnovni šoli Kašelj potekala dobrodelna prireditev za pomoč malemu Jakcu in ostalim otrokom s cerebralno paralizo.

Jakec je triletni fantek, ki zaradi zahrbtne bolezni potrebuje ustrezne dnevne terapije in kirurške posege, ki otrokom pomagajo k napredku, a hkrati predstavljajo velik finančni zalogaj. Zato sta se Jakčeva starša odločila ustanoviti dobrodelno fundacijo Jakec in čarobna lučka, katere zbrana sredstva poleg terapij omogočajo tudi nakup terapevtskih pripomočkov in opreme ter usposabljanje nevrofizioterapevtov, ki jih v naših zdravstvenih ustanovah primanjkuje.

V okviru organizacije pogosto izvajajo tudi dobrodelne dogodke. Eden takšnih se je včeraj odvil v športni dvorani ljubljanske Osnovne šole Kašelj, kjer so se poleg profesionalcev v badmintonu pomerili še rekreativni igralci iz Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije, za zabavo pa so z loparjem v rokah poskrbele tudi znane slovenske osebnosti.

Glavni namen akcije je bil zares plemenit – Jakcu, njegovi družini in ostalim otrokom s cerebralno paralizo jasno pokazati, da med prestajanjem bolezni niso sami.

jakecUroš Kotnik
Foto: facebook.com

Leave a Reply