Z domačo lekarno proti zobobolu

Vas boli zob? Že naše babice so poznale kar nekaj učinkovitih trikov za lajšanje najrazličnejših vrst bolečine. Preberite si pet nasvetov, kako bolečino v zobu lajšati kar doma, s stvarmi, ki jih boste najverjetneje našli v kuhinjski omarici ali hladilniku.

Foto: www.stlawrencedentistry.com
Foto: www.stlawrencedentistry.com

Klinčki. Nekaj zdrobljenih klinčkov pritisnite ob boleč zob.

Sol. Pri lajšanju zobobola pomaga tudi slana voda. V kozarcu tople vode raztopite žličko soli in z raztopino nežno izpirajte usta. Sol bo pobila bakterije in zmanjšala otekanje.

Česen. Sol je učinkovita tudi v kombinaciji s česnom, ki je odličen v boju proti bakterijam. Strok česna zdrobite in mu primešajte sol. Nanesite na zob in bolečina bo minila.

Čebula. Še eno od živil z močnim vonjem, ki lahko pomaga olajšati vaš zobobol. Rezino čebule položite na boleči zob, tam pa bo delovala proti bolečini in uničevala bakterije.

Poprova meta. Zvarek iz poprove mete bo rahlo omrtvičil boleči predel v vaših ustih in poskrbel za začasno olajšanje. Žlica poprove mete naj se 20 minut namaka v vreli vodi. Precedite in pustite, da se ohladi. Nato s tekočino spirajte usta.

Ne pozabite: Vsaka bolečina je znak, da je v vašem telesu nekaj narobe in zobobol ni izjema. Bolečine v zobu so lahko znak resnih obolenj in, v kolikor navedeni domači pripravki ne pomagajo, obvezno obiščite zobozdravnika.

Martina Drobne

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply