Z gledališko predstavo zbrali 5.000 Eur za projekt Botrstvo

V petek, 27. marca 2015 je v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani na pobudo skupine BNI Karantanija v sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana Nike, potekala dobrodelna gledališka predstava Tamala, katere izkupiček je šel v dobrodelne namene za projekt Botrstvo v Sloveniji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje. Predsednik BNI Karantanija in avtor ideje dobrodelnega projekta Gregor Usenik je izročil ček v vrednosti 5.000 EUR Aniti Ogulin, predsednici ZPM Ljubljana Moste Polje.

Dobrodelna predstava N

Zadnji petkov večer v marcu je bil dobrodelno obarvan. V Šentjakobskem gledališču v Ljubljani, v enem od najstarejših ljubiteljskih in repertoarnih gledališč v Sloveniji in v Evropi, so s prodajo vstopnic za gledališko predstavo, družinsko komedijo Tamala avtorice April de Angelis ter z donacijami, zbrali 5.000 EUR, ki so jih podarili za projekt Botrstvo.Ob izročitvi čeka je pobudnik projekta in Gregor Usenik dejal, da  v Sloveniji potrebujemo več takih pobud, s katerimi bi pomagali ljudem v stiski. “Predvsem pa se nam zdi pomembno, da rečemo velik DA dobrodelnosti, ko gre za naše otroke. Da s konkretnimi dejanji pomagamo na njihove obraze vrniti nasmehe. Naša dobrodelna pobuda je le ena od kapelj v morje, vendar brez kapelj ne bi bilo morja. Vsaka kaplja šteje. Zato je pomembno, da nadaljujemo z dobrimi deli.”

Anita Ogulin se je za donacijo iskreno zahvalila vsem prisotnim in donatorjem: “Šteje samo človek in to bodo dobili otroci”, je zaključila zahvalo, ko je prevzela ček.

Dobrodelna predstava 2

Pobudniki in organizatorji dobrodelnega projekta so bili: skupina BNI Karantanija, Rotary klub Ljubljana Nike ter Šentjakobsko gledališče, kjer so se znesku od prodanih vstopnic odpovedali. Avtor ideje, Gregor Usenik je že skoraj trideset let član igralskega ansambla Šentjakobskega gledališča.

Leave a Reply