Z maskami negujmo vse tipe kože

Maske za obraz so izjemno hranilne in naredijo kožo mehko ter lepo. Najboljše maske so narejene iz naravnih sestavin in jih zato lahko na kožo nanesemo tudi večkrat na teden.

Mastna koža

Pol žlice limoninega soka, jajčni beljak ter pol skodelice jagod zmešamo skupaj, da dobimo gladko maso. Nanesemo jo na obraz in pustimo delovati deset minut, nato pa speremo z vodo. Maska je primerna za mastno kožo in prepreči, da bi se ta svetila ter pritegnila neželeno pozornost.

Občutljiva in suha koža

Občutljivi in suhi koži ustreza maska iz žlice navadnega jogurta in žlice medu. Če je koža suha in občutljiva, sestavinama dodamo še eno žlico medu, če pa je koža občutljiva ter mastna, pa pol žlice limone. Maska naj deluje 15 minut.

Kožo lahko negujemo tudi iz maske, ki je narejena iz žlice medu, žličke rumenjaka ter žličke mandljevega olja. Zelo učinkovito deluje tudi avokado, ki mu dodamo dve žlički kisle smetane ter žličko medu.

2Maska za obnovitev kože

Če je koža potrebna obnove in osvežitve pa ji privoščite masko iz polovice žlice olivnega olja, dveh žlic jogurta ter ene banane. Vse sestavine dobro premešajte in jim po želji dodajte še nekaj navadnih mletih kosmičev, ki dobro odpravljajo temne pigmentne madeže.

Lučka Bajs
Foto: sterlingminerals.com, shelterness.com

Leave a Reply