Z nakupom piškota pomagajte socialno ogroženim študentom

Študentje Primorske so znova stopili skupaj in organizirali akcijo Piškot, ki piše zgodbo. Z nakupom piškota za en evro lahko vsak prispeva denar v študentski sklad Študentske organizacije Univerze na Primorskem, ki ga bo ta namenila socialno ogroženim študentom.

Akcija poteka tako, da vsak, ki je pripravljen pomagati, kupi piškot in zraven dobi še posvetilo oziroma misel, ki bo bralca napeljala na razmišljanje o sebi in svetu okoli njega ter hkrati spodbujala zavest o tem, da smo vsi ljudje drugačni in edinstveni, kar verjamejo tudi študentje Študentske organizacije Univerze na Primorskem.

1Vse piškote pečejo sami, oziroma natančneje, peče jih študentka in vodja projekta Viktorija Arsovska, pri tem pa ji pomaga Anja Tepeš, vodja čajnice Vanilla, kjer je omenjene piškote možno tudi kupiti. Ves zbran denar bo šel v sklad, ki je namenjen socialno ogroženim študentom, akcija pa bo trajala do konca junija.

Namen študentov pa sicer ni le zbiranje denarja, ampak tudi osveščanje ljudi o socialnih problemih študentov, spodbujanje k humanitarnemu delu in pomoči drugim ter zbujanje sočutja, ki je v kriznih časih ključnega pomena.

Lučka Bajs
Foto: facebook

Leave a Reply