Nekaj idej za udobnejše stanovanje

Zato da bo vaše stanovanje videti kar se da udobno, privlačno in predvsem unikatno, ne potrebujete kupe denarja, dovolj je nekaj dobre volje in zanimivih idej. Ko opremljate, poskušajte s pomočjo izbire pohištva in razporeditve izraziti sebe. Le tako boste ustvarili dom v pravem pomenu besede.

Bele stene velikokrat postanejo dolgočasne, pa še hitro se umažejo. Zakaj jih ne bi popestrili s slikami, ki jih ustvarite sami? Na sploh za umetniško ustvarjanje velja, da se preko njega lahko v celoti izrazimo in s svojimi umetninami sporočamo tisto, kar bi sicer želeli povedati. Če čopič ni ravno vaš najboljši prijatelj, si priskrbite razne šablone, ki vam bodo v pomoč.

Hodnik je prostor, katerega gost najprej opazi, zato je pomembno, da ga opremite tako, da daje prijeten vtis. Na primer, majhna klopca na vašem hodniku bo gostom dala občutek domačnosti. Obenem jim bo v veliko pomoč pri sezuvanju in obuvanju čevljev. Na hodniku je zelo dobrodošlo tudi malo večje ogledalo, da se še zadnjič “prekontroliramo” preden odidemo od doma.

classic-kitchen-designs41-wallpaper-01
Kuhinja naj bo predvsem dobro organizirana.

Ko preidete na opremljanje posameznih prostorov, je dobro, da vsebuje vsak prostor nekaj posebnega. Predvsem naj bo razporeditev priročna in zanimiva hkrati. Kuhinja naj bo v prvi vrsti dobro organizirana, saj delo v njej zahteva, da imate večino stvari pri roki. Jedilnica naj bo blizu kuhinje, da prenašanje hrane ne bo preveč nerodno. Opremite jo v barvah, ki so vam najbolj blizu. Naj bo to idealno mesto, ki ga boste delili z osebami, ki jih imate najraje, in kjer boste z veseljem pogostili vse svoje goste.

Glede na to da je delovna soba tista, kjer ste najbolj produktivni, bodite pri njenem opremljanju posebej pozorni na to, da bo nadvse funkcionalna in prepojena z inspiracijskim duhom. Vanjo namestite veliko predalnikov in polic, zagotovite pa si tudi veliko dnevne svetlobe. Slike vaših najbližjih bodo dodale malo domačnosti.

Zračen in prostoren dnevni prostor bo poskrbel za to, da se boste v njem dobro počutili, ko boste preživljali svoj dragocen prosti čas. Vaš osebni stil pa naj odraža tudi izbrana sedežna garnitura, ki vam nudi udobje. Masivnemu pohištvu v dnevni sobi se izogibajte, držite se pravila “manj je več”. Poskrbite tudi za primerno spalnico. Težko je imeti sladke sanje, če se v sobi, kjer preživite približno tretjino dneva, ne počutite sproščeno. Mehke blazine, topla odeja in udobno ležišče bodo poskrbeli za to, da si boste vsakodnevno nabrali novih moči. Dodatno romantično vzdušje pa si lahko pričarate tudi s pomočjo dišečih svečk in pridušene svetlobe.

Tudi kopalnica je prostor, ki si zasluži pozornost. Dodajte osebno noto najčistejši sobi v vašem domu s tem, ko v njej najdete prostor za kakšen starinski stol ali okvirjene umetniške slike.

Barbara Oswald
Foto: mohomy.com, onarchitecturesite.com

Leave a Reply