Z otroci izdelajte inštrumente, na katere lahko zaigrate

Deževni dnevi so lahko precej dolgočasni, še posebej za otroke, ki se radi igrajo zunaj. Popestrite jim dan z izdelavo inštrumentov, za katere imate sestavne dele gotovo že doma. Ko bodo končani, boste nanje lahko zaigrali in tako ustvarjali povsem svojo glasbo.

Sami lahko izdelate celo kastanjete. Foto: www.education.com
Sami lahko izdelate celo kastanjete. Foto: www.education.com

Se še spomnite inštrumentov domače izdelave, s katerimi ste se igrali kot otrok? Še sami se pridružite zabavi in se z mislimi vrnite v svoje otroštvo. Izdelate lahko:

Bobne. Balonu odrežite ožji del in ga napnite čez odprtino pločevinke. Balon na pločevinko dodatno pritrdite s širokim lepilnim trakom.

Ropotuljico. Vse, kar potrebujete, je plastično jajce, ki ga napolnite z rižem. Tudi tega oblepite z lepilnim trakom, da ne bodo male, radovedne ročice raztresle riža po prostoru.

Kastanjete. Na oba konca traku iz tršega papirja, dolgega približno 15 centimetrov, nalepite kovinski pokrovček za steklenico. Trak nato prepognite na pol. Ko boste na svoje kastanjete zaigrali, bosta pokrovčka udarjala eden ob drugega in povzročala cingljajoč zvok.

Martina Drobne

Leave a Reply