Z rabljenimi mobilniki bodo pomagali socialno ogroženim otrokom

Zveza prijateljev mladine Slovenije in Rotary klubi Slovenije bodo v dobrodelni in ekološki akciji zbirali odslužene mobilne telefone, katere bodo prodali, zbrana denarna sredstva pa podarili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Pričenja humanitarna akcija z ekološko noto Halo! Si za to?, v kateri bodo po šolah in vrtcih zbirali stare, odslužene, neuporabne, zlomljene, pa tudi nekoristne še delujoče mobilne telefone. Tovrstne naprave namreč vsebujejo pomembne surovine, kot so cink, baker, zlato, ki se lahko znova uporabijo.

Vse zbrane primerke bo odkupilo podjetje za predelavo nevarnih odpadkov, organizatorji pa bodo zanje prejeli denarna sredstva, katera bodo vložili v različne programe in projekte, namenjene otrokom iz socialno šibkih družin, so zapisali v Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

Predstavnike organizatorjev akcije je včeraj sprejel predsednik republike Borut Pahor, ki je dobrodelno idejo kakopak pozdravil, sprejemu pa so se pridružili tudi učenci Osnovne šole Bežigrad. Gospod predsednik je v posebno škatlo telefon odložil tudi sam, s čimer se je akcija Halo! Si za to? tudi uradno začela.

V akciji trenutno sodeluje preko 250 šol, številka pa naj bi po pričakovanju organizatorjev še (na)rasla. “Člani Zveze Rotary klubov Slovenije in ZPMS smo se odločili za akcijo, da s slovenskimi šolarji in dijaki po predalih poiščemo vse stare telefone in jih z organizirano akcijo vrnemo v uporabo z reciklažo,” je pojasnil guverner Zveze Rotary Klubov Slovenije Martin Šinigoj.

V akcijo je po njegovih besedah vključenih več kot 1000 članov Rotary klubov po vsej Sloveniji in več kot 400 mladih članov.

mobilni telefoni

Uroš Kotnik
Foto: blog.reship.com, STA

Leave a Reply