Za ohranitev Radia Študent zbrali že slabih 40.000 evrov

Po le dveh mesecih je peticijo za ohranitev Radia Študent podpisalo 9697 ljudi.

V okviru akcije Reši RŠ so doslej uspeli zbrati 38.905 evrov donacij, pri čemer vodilni upajo, da se bo do konca leta v skupno blagajno steklo še dodatnih 10.000 evrov.

(foto: siol.net)
Ohranitev Radia Študent je odvisna tako od finančne pomoči kot tudi od številnih dogovorov. (foto: siol.net)

Prejšnji petek je na Metelkovi ulici v Ljubljani v ta namen potekala tudi posebna akcija – obiskovalci so po plačilu desetih evrov imeli vstop v vse klube, končni izkupiček pa so namenili Radiu Študent. Samo s tem so uspeli zbrati 21.710 evrov. Preostala načrtovana sredstva nameravajo zbrati z nadaljnjimi donacijami darežljivih posameznikov in podjetij, ki jih bodo še prosili za pomoč.

Dokončni uspeh akcije bo odvisen predvsem od dolgoročnih oziroma sistemskih rešitev, torej od odločitev študentskih, univerzitetnih in državnih institucij, ki jih omenjajo v svoji peticiji. Z vsemi sicer že potekajo pogovori in glede pozitivnih rešitev posameznih zahtev prevlada optimizem, še sporočajo z radia.

Obenem se že sedaj zahvaljujejo vsem podpisnikom peticije, donatorjem, sodelavcem, organizatorjem in gostiteljem številnih dogodkov ter posameznikom in organizacijam, ki so pripomogli k uspešnemu izvajanju akcije.

Uroš Kotnik

Leave a Reply