Za otroke zbrali več kot 60 tisoč evrov

Na tradicionalnem dobrodelnem koncertu v Cankarjevem domu, je za otroke iz socialno ogroženih družin, Rdeči križ Slovenije uspel zbrati več kot 60 tisoč evrov.

Na 6. dobrodelnem koncertu Rdečega križa Slovenije so v Cankarjevem domu ob pestrem glasbenem repertoarju slovenskih glasbenikov, uspeli zbrati več kot 60 tisoč evrov, ki jih bodo v celoti namenili za otroke iz socialno ogroženih družin.

Koncert je služil kot uvertura nove vseslovenske državne akcije zbiranja sredstev za prehranske pakete Lepo je deliti in hkrati kot zaključek akcije Peljimo jih na morje, s katero vsakoletno zagotavljajo brezplačne počitnice otrokom in starostnikom iz socialno ogroženega okolja.

lepo je deliti
Lepo je deliti. (Foto: rks.si)

Obenem so priložnost izkoristili za poklon vsem prostovoljcem, ki s kakršno koli obliko pomoči pomagajo slovenskim družinam v stiski ter krvodajalcem, ki že 60. leto nesebično delijo svojo življenjsko tekočino, ki mnoga srca požene nazaj v pravi ritem.

Na prireditvi so med drugimi sicer nastopili Big band RTV Slovenija, Eroika, Adi Smolar, Alfi Nipič, Čuki, Helena Blagne in otroški pevski zbor RTV Slovenija.

Matjaž Kljajić

Leave a Reply