Začela se je 72 urna humanitarna akcija za pomoč šolarjem

Ekstremni športnik Matej Markovič je včeraj s skokom v morje začel humanitarno akcijo Srce Slovenije. V sodelovanju z zavodom Anina zvezdica bo zbiral denar za šolske potrebščine socialno ogroženih otrok, pomagate pa mu lahko tudi vi.

Markovičeva dobrodelna akcija bo trajala 72 ur, v tem času pa namerava preplavati 20 kilometrov od Kopra do Portoroža, od tam prekolesariti 650 kilometrov do Murske Sobote in nazaj ter preteči 210 kilometrov od Portoroža do Triglava.

Triatlonec bo z akcijo poskušal opozarjati tudi na psihično bolečino, ki jo nekateri ljudje zaradi obremenitev in bolezni doživljajo vsakodnevno, hkrati pa želi opozoriti na to, da je potrebno vedno upati in vztrajati. S pogumno akcijo želi postati zgled in dokazati, da je v življenju mogoče premagati tudi najtežje ovire.

V času akcije bo zbiral denar za otroke iz socialno ogroženih družin, ki si šolske potrebščine težko privoščijo. Denar mu lahko pomaga zbirati prav vsak, in sicer tako, da pošlje sporočilo z vsebino SRCESLOVENIJI5 na 1919 ter daruje 5 evrov. Šolske potrebščine bo otrokom razdelil zavod Anina zvezdica.

žLučka Bajs
Foto: matejmarkovic.com

Leave a Reply