Zakaj jesti redkvico?

Redkvico, ki izvira iz Azije, so gojili že v času pred Rimljani. Poznamo različne vrste redkvice, a vsem je skupno to, da izredno pozitivno vplivajo na naše telo.

Redkvica vsebuje veliko vlaknin in vitaminov, ki so dobri za kožo. Priporoča se, da jo jedo tisti, ki imajo s kožo težave ali pa želijo, da bi ta dobila naravno vlažnost, saj pomaga v boju s suho kožo. Redkvica namreč vsebuje zelo veliko vode, zato pa jo naše telo zelo dobro tudi prebavlja. Zaradi tega pomaga pri zaprtju in pomirja razdražen želodec.

1Prav tako telo razstruplja, spodbuja tek in pomaga pri težavah z žolčem ter jetri. Rdečo redkvico lahko uporabljamo na več načinov. Iz nje lahko naredimo sok, ki bo olajšal prebavne težave ali pa narezane koščke redkvice uporabimo kot masko za obraz. Nekateri prisegajo na redkvico tudi, ko jih muči kašelj. Redkvica z medom naj bi ga ublažila in pomagala preprečiti.

Sicer pa redkvico mnogi jedo v solatah ali kar same z malce soli, drugi pijejo njen sok z različno zelenjavo in sadjem, tretji jo spečejo v pečici, nekateri pa iz nje pripravljajo tudi pire. Izbira je vaša!

Lučka Bajs
Foto: ieatgrass.com

Leave a Reply