Zbranih 3.000 igrač za kočevske malčke

Po decembrskem požaru v Srednji šoli Kočevje, ko je ogenj obenem uničil tudi prostore vrtca Brlogec, je stekla dobrodelna akcija zbiranja igrač, knjig, barvic in drugih predmetov. Akcija se je z dobrodušnostjo ponovno izkazala za zelo uspešno, saj je dobrim ljudem na pobudo Senahida Kazića in ekipe uspelo zbrati skoraj 3.000 igrač.

Spomnimo – Vrtec Kočevje je junija lani v prostorih Srednje šole odprl svojo deveto enoto, imenovano Brlogec, ki je varno zavetje nudilo 42 malčkom, starim od enega do treh let. Nato je konec decembra srednjo šolo zajel hud požar in poslopje, vredno pol milijona evrov, popolnoma uničil.

“Ne pozabite na otrokovo priljubljeno igračo, dajte mu jo, ko ga peljete v vrtec. S tem prinesete košček domačega okolja s seboj in mu je lažje. Otroci hitro sprejmejo spremembe, veliko prej kot odrasli, zato kar pogumno,” je ob žalostni selitvi malčkov v preostalih osem enot vrtca nagovorila Irena Robič, ravnateljica vrtca s 550 otroki.

Na pobudo Senadina Kazića je ekipa osmih prostovoljcev organiziralo akcijo za pomoč kočevskim malčkov, kjer so ljudje v nekaj dneh uspeli zbrati kar 3.000 igrač.
Na pobudo Senahida Kazića je ekipa osmih prostovoljcev “Neskončni utrinek” organizirala akcijo za pomoč kočevskim malčkov, kjer so ljudje v nekaj dneh uspeli zbrati kar 3.000 igrač.

In na malčke ni bilo pozabljeno. Za to je v veliki meri poskrbel dobronamerni Senahid Kazić, lastnik manjšega lokala v Kočevju, ki si je zamislil in pogumno izpeljal svojo velikodušno idejo. Predlagal je, da starši med igračami svojih otrok poiščejo takšne, ki so jih že prerasli oziroma se jih naveličali, so pa vseeno dovolj ohranjene, da lahko pričarajo iskrice v očeh otrokom iz pogorelega vrtca.

Zamisel preprostega Ljubljančana je kmalu naletela na bučen odziv in v nekaj dneh se je organizirala ekipa osmih prostovoljcev z nazivom Neskončni utrinek. Vse več in več ljudi je v zbirne centre prinašalo njim odvečne, a drugim (pre)potrebne predmete. S skupnimi močmi so uspeli zbrati nekaj manj kot 3.000 igrač, vse od žog, knjig, papirja, plastelina barvic, do didaktičnih igrač, ipd.

Ostale predmete – nakit, svečnike, plišaste igračke – bodo na dobrodelnih dogodkih, ki bosta v soboto, 23. februarja, v avli OŠ Zbora odposlancev Kočevje (od 9. do 18. ure) in 2. marca v City Parku pred Intersparom v Ljubljani (od 9. do 18. ure), na voljo obiskovalcem kot zahvala za žarek upanja kočevskih malčkov v obliki prostovoljnega prispevka.

Uroš Kotnik
Foto: weblo.com

Leave a Reply