Zdravi jutranji obroki z banano

Banana je izjemno zdravo sadje, ki ga je zelo dobro jesti v jutranjih urah, saj izboljša razpoloženje in nas napolni z energijo.

Banane namreč vsebujejo beljakovino triptofan, ta pa se v našem telesu pretvori v serotonin, ki izboljša naše počutje in pomaga odpravljati depresijo. Za vse tiste, ki se zjutraj ne počutite najbolje, so banane še kako priporočljive, hkrati pa zaradi visoke vsebnosti kalija izboljšujejo pomnjenje in koncentracijo.

pKalij zmanjšuje škodljive učinke stresa in znižuje srčni utrip, varuje pa tudi pred možgansko kapjo. Banane pomagajo odpravljati tudi jutranje slabosti, zdravijo mačka po neprespani noči, vsem, ki imajo težave s pomanjkanjem železa, pa pomagajo zviševati njegovo raven v krvi.

Banane lahko za zajtrk jeste samostojno, skupaj z jogurtom ali celo jogurtom in kosmiči. Nekateri si radi pripravijo tudi sadno solato, v katero poleg banan vključijo še jabolka, grozdje in pomaranče. Pripravite si lahko tudi zelo zdrave ovsene kosmiče, ki jih lahko pred pripravo eno uro namakate v mleku. Nato pa jim dodate jabolka, banane, rozine in oreške.

p1Lučka Bajs
Foto: finedininglovers.com, namelymarly.com

Leave a Reply