Združenje Manager nagradilo najstarejšega aktivnega managerja v Sloveniji

Aleš Mižigoj, ki je z Medexom neločljivo povezan že 55 let, je letošnji prejemnik menedžerskega priznanja za življenjsko delo.

“Ime Aleša Mižigoja je neločljivo povezano z Medexom že 55 let. Od tega je bil 40 let na vodilnem položaju, še zdaj, pri svojih 88 letih, pa je svetovalec predsednice uprave in član nadzornega sveta družbe,” so v svoji utemeljitvi zapisali podeljevalci.

Družbo Medex, kjer kot rečeno vztraja že več kot pol stoletja, je prevzel s 27 zaposlenimi, ko je bila tik pred stečajem. Proizvodnjo je razširil, uvedel nove izdelke s področja apiterapije, ustanovil laboratorij, ki je bil prvi tovrstni v Evropi. Po njegovi zaslugi je Medex 1970 tudi največji prodajalec medu in ostalih čebeljih pridelkov v nekdanji Jugoslaviji.

Konec 90. let prejšnjega stoletja so se v Medexu preusmerili v razvoj prehranskih dopolnil in drugih naravnih izdelkov. Ti zdaj prinašajo že 60 odstotkov prihodkov, ostalo izdelki iz medu. Družba danes šteje 80 zaposlenih, sodeluje z 2000 slovenskimi čebelarji in izvaža na 20 tujih trgov. Samo lani so denimo ustvarili 14 milijonv evrov prihodkov in 1,5 milijona evrov dobička.

Mižigoj je vodstveni položaj leta 2001 prepustil hčerki Aleši, sam pa je ostal njen svetovalec in član nadzornega sveta. Družba je tako od lani v 100-odstotni družinski lasti.

medex

Uroš Kotnik
Foto: dolenjskilist.si, dmslo.si

Leave a Reply