Želite, da vaš parfum diši dlje?

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste kupili nov parfum, nato pa razočarano ugotovili, da se ta na vaši koži ne obdrži dolgo in da njegov vonj takoj izpuhti. Tudi to lahko preprečite sami, tako da pred nanosom parfuma svoje telo namažete z losjonom, parfum nanesete na točke srčnega utripa, njegovo stekleničko pa hranite v temnem prostoru.

Parfum se bo na vaši koži ohranil dlje, če boste svoje telo pred nanosom parfuma navlažite z losjonom. Parfumi namreč delujejo na enak način kot ličila – tudi ta so bolj obstojna, če jih nanesemo na podlago.

Pomaga tudi, če parfum nanesete na točke, kjer lahko občutite srčni utrip. Ti predeli so vrat, zapestja, ušesa, notranja stran komolcev, zadnja stran kolen in sklepi. Tu namreč koža proizvaja več toplote, hkrati pa je tanjša, zato je vonj močnejši. Za še dolgotrajnejšo obstojnost točke namažite z navadnim vazelinom ali karitejevim maslom.

Find-Perfect-Fragrance-your-style
Parfum nanesite neposredno na kožo z razdalje dvajsetih centimetrov

Zelo pogosta napaka je ta, da točke, na katere smo nanesli parfum, drgnemo. Pogosto med seboj drgnemo zapestja, kar pa ni dobro, saj s tem uničimo molekule in zmanjšamo obstojnost parfuma.

Zapomnite si tudi, da parfuma ne nanašajte na oblačila, saj to ne pomeni, da boste dišali dlje. Ta je namenjen vaši koži, nanjo pa ga nanesite z razdalje dvajsetih centimetrov, počakajte minuto in se šele nato oblecite.

Najbolje je, da parfum shranjujete v temnem in suhem prostoru, ki ni toplejši od 25 stopinj. Svetloba namreč vpliva na njegovo sestavo, s tem pa tudi na njegov vonj in obstojnost.

Lučka Bajs
Foto: elle.com, popsugar.com

Leave a Reply