Živalim lahko pomagate z zbiranjem starega papirja

Ljubitelje živali bo razveselila novica, da jim lahko pomagajo tudi z zbiranjem starega papirja. Društvo za zaščito živali Ljubljana namreč 1. oktobra organizira 18. akcijo zbiranja papirja. Tega, pa tudi odpadne originalne kartuše in potrebščine za živali, lahko med 8. in 18. uro prinesejo pred Center Interspar Vič v Ljubljani.

Prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana bodo veseli vsakega kupčka papirja. Na akciji jim bodo pomagali prostovoljni gasilci PGD Ljubljana – Vič, del sredstev pa bo društvo namenilo Zavetišču Horjul in projektu TNR Team Slovenija, ki skrbi za sterilizacije, kastracije in zdravstveno oskrbo nikogaršnjih živali na Balkanu ter drugod.

Društvo za zaščito živali Ljubljana 1. oktobra organizira 18. akcijo zbiranja papirja kot zbiranje sredstev za Zavetišče Horjul in projekt TNR Team Slovenija, ki skrbi za sterilizacije, kastracije in zdravstveno oskrbo nikogaršnjih živali na Balkanu ter drugod.
Društvo za zaščito živali Ljubljana 1. oktobra organizira 18. akcijo zbiranja papirja kot zbiranje sredstev za Zavetišče Horjul in projekt TNR Team Slovenija, ki skrbi za sterilizacije, kastracije in zdravstveno oskrbo nikogaršnjih živali na Balkanu ter drugod.

Za vse, ki se bodo udeležili akcije, pripravljajo nagradno igro z bogatimi nagradami. Kuponi za sodelovanje v nagradni igri vas bodo čakali na stojnici pri prostovoljcih.

Ker se zavedajo pomembnosti izobraževanja in ozaveščanja najmlajših, so za otroke in njihove starše pripravili kratko predavanje na temo oskrbe domačih živali. Predavanje bo na dan dogodka ob 11. uri pri društveni stojnici. Predavanju bo sledila delavnica, kjer boste skupaj izdelali igrače za vaše ljubljenčke.

Ne zbirajo pa le papirja in kartuš, ampak tudi hrano in opremo za nikogaršnje živali. Med 8. in 18. uro jim lahko prinesete:
•    odeje, rjuhe, brisače
•    posodice, igrače
•    plenične podloge
•    mleko za mačje in pasje mladiče
•    hrano za pse in mačke
•    sredstva za zatiranje bolh in klopov
•    sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev
•    razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material, zdravila

Del zbranih sredstev bodo namenili ekipi SVSP (prej TNR Team Slovenia) za projekt veterinarske oskrbe in Zavetišču Horjul za oskrbo njihovih varovancev.

Prostovoljci pri akciji izvajajo že deveto leto in veseli so, da ima akcija vedno večjo podporo. Vse, ki trenutno nimajo zbranega starega papirja in bi radi sodelovali v akciji pa obveščajo, da lahko oddate papir v imenu Društva za zaščito živali Ljubljana tudi med letom v kateri od poslovalnic podjetja Gorenje Surovina.

Sonja Kolarič

Leave a Reply