Življenje je predolgo, da bi trpeli!

Ja, prav ste prebrali – življenje je predolgo, da bi trpeli. Prepričanje »življenje je kratko« nam pravzaprav dela medvedjo uslugo. Poglejmo, zakaj.

Verjetno ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste bili prezaposleni, ali morda doživeli fizično ali čustveno izgorelost, ali ste za nekaj časa zboleli, ali imeli kakšno nesrečo, ali izgubili koga bližnjega – in spomnili ste se na znani rek »življenje je prekratko, zato ga moram od sedaj naprej bolj izkoristiti za tisto, kar si JAZ resnično želim«. Toda, poglejmo, kaj takšen rek pravzaprav ustvari v nas – pritisk časovne omejenosti. Kot da ga moramo čim prej čim bolj izkoristiti, drugače bo prepozno! In če ga ne, se počutimo krive, ker nismo držali obljube, ki smo jo dali sami sebi.

06 slika

Še druga negativna plat tega reka pa je, da dokler je neko stanje dovolj kratko (časovno), smo ga pripravljeni pretrpeti. Vas to morda spominja na koga? Samo še nekaj let ostanem v tej službi, potem pa grem na svoje. Samo še nekaj mesecev ostanem v tem zakonu, dokler ne najdem boljše rešitve. Samo še nekaj časa ostanem v hiši svojih staršev dokler si ne najdem bolje plačane službe/partnerja/stanovanja. Čas pa vmes kar teče! In se »prebudimo« vsakih nekaj mesecev ali let z ugotovitvijo, da se ni še nič obrnilo na bolje. Torej s slepljenjem, da gre za kratka obdobja, smo pripravljeni trpeti.

Sedaj pa poglejte z druge strani: če bi priplavala mimo zlata ribica in vam podarila VEČNO življenje (torej pred vami je še neskončno let in se ne bo NIKOLI končalo), bi potem ostali v tej službi? Bi ostali s tem partnerjem? Bi živeli v tej hiši/stanovanju? Bi prenašali te ljudi okoli sebe? Ne! Ker je življenje PREDOLGO, da bi še naprej trpeli v tej situaciji, kjer ne čutite zadovoljstva in strasti do življenja! V istem trenutku bi odlepili »ta zadnjo« s stola in se odpravili svojim sanjam naproti.
Naše življenje, torej, ni kratko, ampak je dolgo, lahko tudi preko 100 let! Zato je potrebno živeti svoje strasti že SEDAJ!

Tina Puncer, terapevtka soulworka
Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.
Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Leave a Reply