ZPM Slovenije prejela 10 ton hrane za potrebe slovenskih družin

22. maja nas je v Ljubljani že peto leto zapored obiskal Br. Shubamrita, ki je v dvorani Dijaškega doma Tabor predaval na temo “Spremeni svoje mišljenje – Preobrazi svoje življenje”. Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno, saj smo v današnjem času priča vse številčnejšim osebnim stiskam pri nas.

Br. Shubamrita Chaitanya od leta 1989 živi pri Ammi (Mata Amritanandamayi), ki je ena izmed najbolj spoštovanih duhovnih in humanitarnih voditeljev na svetu. Za svoj izjemen prispevek k svetovnemu miru je Amma leta 2002 prejela priznanje Gandhi-King za nenasilje in tudi številne druge nagrade in priznanja. S svojimi dobrodelnimi projekti, znanimi pod skupnim imenom “Embracing the World” (Objemimo svet) pomaga milijonom ljudi po vsem svetu.

Na letošnji prireditvi je humanitarna organizacija “Embracing the World” pričela z aktivnim delovanjem tudi pri nas. Zvezi prijateljev mladine je tokrat podarila 5.000 kg testenin in 5.000 kg riža za potrebe slovenskih družin v stiski. Še isto dopoldne je bila celotna količina hrane distribuirana po večjih centrih ZPM po Sloveniji in sicer v Ljubljano, Maribor, Novo Mesto, Šentjur in Črno na Koroškem.

Loboda zunanja

Leave a Reply