Žur z odličnim razlogom – za zaposlitev mladih

Več kot 15.000 mladih je na zadnjo počitniško soboto, v ljubljanskem parku Tivoli naredilo #dobermuv na že 13. Žuru z razlogom. Na enemu največjih in najbolj priljubljenih dobrodelnih dogodkov za mlade je že tradicionalno nastopil UMEK. Izkupiček, ki so ga mladi prispevali z vstopnino z namenom, pa je prejel projekt Zaposlitveni klubi za mlade zavoda Nefiks. Pomembna novost letošnjega Žura z razlogom je objava razpisa delovnih mest za mlade, ki iščejo prvo zaposlitev. V razpisu sodeluje 14 podjetij, ki so skupaj odprla kar 18 delovnih mest.

Zur z razlogom 2014

Sredstva, zbrana v okviru letošnjega Žura z razlogom, je prejel Zavod Nefiks za svoj projekt Zaposlitvenih klubov za mlade. Cilj zaposlitvenih klubov je mladim pomagati pri povečanju njihove zaposljivosti in vzpostavljanju stikov s potencialnimi delodajalci. Projekt je zavod prvič izvedel v sezoni 2012/2013, in sicer s pomočjo sredstev, zbranih na takratnem Žuru z razlogom. Do sedaj so zaposlitveni klubi do dela pomagali že 45 mladim.

»Brez dvoma gre donacija Žura z razlogom v prave roke. Zavod Nefiks projekt zaposlitvenih klubov vodi več kot uspešno, saj mlade spodbuja k proaktivnosti, jim svetuje in s tem povečuje njihovo zaposljivost,« je pojasnila Eva Aljančič, direktorica prodaje in marketinga v Si.mobilu. S pomočjo dobrodelnih sredstev 13. Žura z razlogom bo Zavod Nefiks izvedel zaposlitvene klube tretjič zapored, pri čemer bo letošnja donacija omogočila širitev nabora aktivnosti znotraj posameznega kluba in vzpostavitev zaposlitvenih klubov na novih lokacijah po Sloveniji. »Poleg donacije smo za mlade objavili razpis delovnih mest za tiste, ki iščejo prvo zaposlitev. Razpis je novost letošnjega Žura z razlogom, s katero želimo mladim pomagati do zaposlitev, saj je brezposelnost mladih pri nas večja kot kdajkoli prej. Veseli smo, da se je na našo pobudo odzvalo še 13 podjetij in skupaj smo za mlade odprli 18 novih delovnih mest,« je še dodala Eva Aljančič.

Več informacij o razpisanih delovnih mestih skupaj s pogoji za prijavo je na voljo le na spletnem mestu www.orto.si/zurzrazlogom. Mladi lahko oddajo prijavo med 30. 8. in 14 .9. 2014.

Leave a Reply